Eucalan

Eucalan is een speciaal wolwasmiddel voor fijne (wol) mengsels. Een natuurlijk en mileuvriendelijk wasmiddel gebaseerd op lanoline.

Lanoline komt van nature voor in de vacht van een schaap en werkt als een natuurlijke conditioner zodat de schapenharen zacht en soepel blijven. 

Bovendien maakt de lanoline de wol antistatisch.

Ook krijgt je wollen kleding minder beweging te verwerken terwijl het nat is waardoor je krimpen en vervilten nog beter voorkomt!

Eucalan is zuinig in gebruik: je hoeft maar een klein beetje Eucalan te gebruiken bij het wassen van je werkstuk (5 ml Eucalan op 4 liter water).

Uitspoelen is niet nodig.

 

Hoe gebruik je Eucalan?

voeg 5 ml water toe aan 4 liter handwarm water.

Doe het werkstuk in het water en laat het ongeveer 15 minuten inweken.

Beweeg je werkstuk in het water om het vuil eruit te werken. Laat het water weglopen en knijp vervolgens zoveel mogelijk water uit het werkstuk (niet wringen!)  Naspoelen is niet nodig.

Rol je kunstwerk op in een handdoek om de rest van het water eruit te drukken. . Leg het vervolgens plat neer, leg het in vorm en laat het plat drogen. (eventueel blokken met spelden)

Het kan ook in de machine worden gebruikt: Leg je werk in de trommel en voeg 15 ml Eucalan toe aan in de lade. Gebruik een wolwasprogramma of alleen een spoelprogramma. Drogen als hierboven.

Gratis verzending bij bestellingen v.a 79,- binnen Nederland.

Onze winkel

Naaldkunst

Laat 135

1811 ED Alkmaar

Tel. 072 5114314

Email. info@naaldkunst.nl

IBAN: NL38 INGB 0006 705916

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze
nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste collecties, trends en ideeën!
Aanmelden
© 2014 - 2024 Naaldkunst | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel